Piaţa de soluţii software ERP, 100,5 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 02.10.2012

Piaţa de soluţii software pentru planificarea resurselor unei companii (ERP) a crescut anul trecut, în România, cu 4,6%, la 100,5 mil. euro, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare de piaţă şi consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC).

"Sunt actori care au ştiut mult mai bine decât ceilalţi să profite de puţinele oportunităţi oferite de piaţa românească, însă eterogenitatea cererii şi modul de abordare şi contractare rămân tipice unei pieţe slabe şi în suferinţă", a declarat , managing director al PAC pentru România şi Europa de Est.

Investiţiile ERP de peste 500.000 de euro sunt relativ puţine în România şi, în consecinta, câştigătorii lor se distanţeaza de restul jucătorilor. Din punct de vedere vertical, sectoarele cu cel mai mare apetit pentru soluţii de tip ERP rămân cele industrial şi comerţ (Retail & Distribution). Conform rezultatelor studiului ERP România, anul 2011 nu a schimbat nici liderul pieţei de software şi servicii ERP - compania TotalSoft, şi nici pe cel al vânzărilor de licenţe şi mentenanţă aferentă - compania germană SAP.