Polonezii de la Selena au plătit 3 milioane de euro pentru a prelua producătorul Euro MGA

Autor: Andreea Neferu 03.10.2012

Grupul polonez Selena, cu activităţi în producţia de spume poliuretanice, a plătit 13 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) pentru preluarea integrală a firmei Euro MGA Product, afacere fondată de omul de afaceri Romeo-Jean Cosac.

Tranzacţia, care a fost anunţată de Ziarul Financiar la începutul acestui an, nu va integra cele două firme în primă fază, acestea urmând să funcţioneze ca două entităţi juridice separate.

"Planurile noastre pe termen imediat sunt de a aduce pe profit firma (Euro MGA - n.red.) şi de a o integra în grupul Selena", a declarat Dorin Spătaru, administrator al Selena România.

Pentru anul 2012, reprezentanţii companiei estimează că cifra de afaceri a Euro MGA va creşte cu circa 90% comparativ cu anul anterior, până la 15,4 milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul de Finanţe. "Principalele elemente care vor sta la baza evoluţiei pozitive sunt dezvoltarea şi diversificarea produselor şi creşterea capacităţii de producţie. Totodată, ne propunem să extindem distribuţia pentru a asigura o acoperire geografică mai bună", a spus Spătaru.

Euro MGA şi-a mărit vânzările cu circa 49% în primele şase luni, potrivit reprezentanţilor Selena.

Business-ul preluat de Selena are o fabrică în localitatea Domneşti de lângă Bucureşti, unde se produc tencuieli, adezivi şi chituri de rosturi. Anterior, compania a produs şi plăci din polistiren şi baghete din PVC, care au fost închise în 2009 din cauza crizei. Foştii acţionari ai Euro MGA au început şi o investiţie într-o fabrică de mortare, pe care însă nu au dus-o la capăt, iar Selena intenţionează să finalizeze această investiţie la Clinceni, judeţul Ilfov. Reprezentanţii companiei nu au precizat valoarea investiţiei în finalizarea acestei fabrici, însă au spus că unitatea va avea o capacitate de producţie de circa 250.000 de tone de produse pe an şi va fi pusă în funcţiune la jumătatea anului viitor.

Grupul polonez Selena, listat la bursa din Varşovia, cuprinde 30 de companii în 18 ţări, care operează 15 fabrici.