Descoperirea erei: BACTERIA care produce AUR - FOTO

Autor: Octavian Calei 04.10.2012

Doi cercetători din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate când se hrăneşte cu o substanţă chimică foarte toxică care se găseşte în natură, scrie siteul Gizmodo.com.

Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, şi Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan, au realizat o demonstraţie în laboratorul lor care i-ar putea face miliardari.

Potrivit lui Kashefi, procesul constă în transformarea unei materii care nu are nicio valoare în metal preţios.

Mica fabrică de aur a celor doi savanţi, numită de ei "The Great Work of the Metal Lover" ("Marea realizare a iubitorului de Metal" - n. r.), adăposteşte bacteria "Cupriavidus metallidurans" care transformă clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur.

Bacteria este incredibil de rezistentă la această substanţă. Cupriavidus metallidurans transformă clorura de aur într-o săptămână în metal preţios. Cercetătorii sunt de părere că acesta este procesul care are loc în natură din care rezultă aurul.

Se pare că cei doi au descoperit elementele magice care dezleagă un mister care a fascinat omenirea de când s-a descoperit acest metal apreciat din toate timpurile.