Chimpex s-ar putea delista după tranzacţii de 1,8 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar 07.10.2012

Mai mulţi minoritari ai operatorului portuar Chimpex Constanţa (CHEM), deţinut de elveţienii de la Ameropa prin intermediul Azomureş, şi-au vândut la finalul săptămânii trecute pachetele de acţiuni reprezentând 6,7% din capitalul societăţii prin intermediul unor tranzacţii care au cumulat 8,4 mil. lei (1,8 mil. euro).

Pentru moment nu au fost raportaţi vânzătorii şi cumpărătorii pachetelor respective.

Transferurile cu acţiuni Chimpex ar putea avea ca miză delistarea companiei de pe piaţa RASDAQ unde este cotată în prezent, în condiţiile în care dacă au fost achiziţionate de companii din cadrul Ameropa, grupul elveţian va ajunge să deţină circa 98% din acţiunile Chimpex, care este evaluată în prezent pe bursă la 126,2 mil. lei (28 mil. euro).

Legea dă posibilitatea unui acţionar care ajunge să controleze mai mult de 95% din acţiunile unei companii listate să convoace adunarea generală pentru delistarea companiei.

Elveţienii au derulat ofertă publică de preluare pentru operatorul portuar Chimpex Constanţa, în cadrul căreia au subscris puţini investitori.

Prin intermediul ofertei care s-a finalizat la începutul lunii iulie, Ameropa intenţiona să preia de la minoritari un pachet de 9,57% din acţiuni, însă în cadrul operaţiunii au sub­scris numai acţionari care deţineau 1,11% din acţiuni.