The Advisers/Knight Frank caută chiriaşi pentru un sfert din clădirea de birouri Charles de Gaulle

Autor: Cristina Cuncea 08.10.2012

Firma de consultanţă imobiliară The Advisers/Knight Frank se va ocupa de închirierea spaţiilor rămase disponibile în clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza din Bucureşti, în urma mutării UniCredit Ţiriac Bank, care totalizează mai mult de un sfert din suprafaţa totală de 23.000 metri pătraţi

The Advisers/Knight Frank a fost desemnat agentul exclusiv al imobilului din zona Aviatorilor, lângă parcul Herăstrău, în care au sediul companii precum Vodafone sau Raiffeisen Bank.

"În prezent sunt disponibili în 5.050 metri pătraţi de spaţii de birouri în clădirea deţinută de GLL Real Estate Partners, grup de management al fondurilor de investiţii imobiliare din Munchen, cu un portofoliu de peste 4 miliarde de euro în Europa şi Statele Unite ale Americii", se arată într-un comunicat al firmei de consultanţă imobiliară.

Charles de Gaulle Plaza are o suprafaţă închiriabilă de ​23.000 metri pătraţi, distribuită pe 17 etaje, iar spaţiile rămase disponibile sunt rezultatul deciziei UniCredit Ţiriac Bank de a-şi consolida operaţiunile într-o clădire proprie în Bulevardul Expoziţiei, finalizată în această vară.

"Rata de neocupare a spaţiilor de birouri de clasa A din Bucureşti a scăzut ca o consecinţă a unei cereri ridicate şi a unui stoc care se reduce de la o zi la alta. Această tendinţă poate fi remarcată în special în zona centrală, unde gradul de neocupare este în prezent de sub 10%. Mai mult, în cazul clădirilor cu specificaţii tehnice bune şi cu acces facil la mijloacele de transport în comun, putem spune că mai există doar câteva posibilităţi de închiriere pe termen mediu şi lung, pentru spaţii de peste 3.000 metri pătraţi", a declarat Horaţiu Florescu, preşedintele şi directorul executiv al The Advisers / Knight Frank.

În 2013, o altă suprafaţă de 7.200 de metri pătraţi din Charles de Gaulle Plaza va fi disponibilă, având în vedere că Raiffeisen urmează să se mute într-o clădire proprie în zona Barbu Văcărescu.

În primele nouă luni au fost livrate în Bucureşti spaţii de birouri totalizând mai puţin de 45.000 metri pătraţi, astfel că stocul s-a menţinut în jurul a 1,68 milioane de metri pătraţi. În următoarele 12-18 luni ar putea finalizate proiecte care vor aduce pe piaţă încă 130.000 metri pătraţi.