Carpatair reduce numărul zborurilor de pe Aeroportul din Timişoara în perioada de iarnă

Autori: Szasz Jutka , Liliana Iedu 09.10.2012

Directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Dan Idolu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Austrian Airlines, care operează zboruri pe ruta Timişoara - Viena şi retur, îşi va înceta activitatea, în perioada 28 octombrie - 13 aprilie, în timp ce Carpatair va reduce numărul zborurilor.

"Din data de 28 octombrie, când începe sezonul de iarnă, îşi încetează activitatea Austrian Airlines, iar Carpatair marţea şi joia îşi anulează cursele. Momentan căutăm partener pentru zborurile spre şi dinspre Viena. După 20 de ani se anulează acest zbor", a declarat Idolu.

Potrivit sursei citate, aceste măsuri luate de cele două companii vor reduce cu aproximativ 11 la sută traficul de pasageri în acest an.

"Timişoara rămâne al doilea aeroport din ţară, după aceste măsuri. Nu ne bucurăm, dar şi la Cluj, unde este al treilea aeroport ca mărime după numărul de pasageri, scade traficul de pasageri", a afirmat Idolu.

Cu toate acestea, conducerea instituţiei se aşteaptă ca în 2013 traficul de pasageri să crească pe Aeroportul din Timişoara, deoarece sunt discuţii cu unele companii pentru alte şapte sau opt destinaţii noi.