Timişoara: 3,2 milioane de euro pentru repararea pistei aeroportului, care este plină de gropi

Autori: Szasz Jutka , Liliana Iedu 09.10.2012

Directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Dan Idolu, a declarat că pista aeroportului va fi reparată, iar investiţia se ridică la 3,2 milioane de euro, bani care provin dintr-un credit care va fi rambursat din fonduri proprii.

"Cel mai important obiectiv din acest an este pista de decolare-aterizare a aeronavelor, care din 2009 a suferit nişte degradări. Anul acesta a fost întocmit proiectul tehnic şi sperăm ca vineri să putem semna contractul, iar luni să înceapă lucrările. Din păcate, deşi am început în iulie toată procedura, am ajuns în octombrie, fapt care nu va permite finalizarea lucrărilor în acest an. Preţul este de 3,2 milioane de euro, iar banii provin dintr-un credit pe care noi l-am făcut şi care urmează să fie rambursat din fonduri proprii. Dem ararea acestui proiect ne bucură, deoarece în curând avioanele nu ar mai fi putut opera pe această pistă care este plină de gropi", a spus Idolu.

El a adăugat că se va lucra noaptea şi în orele în care traficul nu este intens pe pistă.

Potrivit sursei citate, structura pistei este încă în stare bună, însă din cauza gropilor este creat disconfort pasagerilor, iar anvelopele aeronavelor se uzează.