Investiţie de 3,8 mil. lei în alimentarea cu energie electrică a staţiunii Luna Şes din Satu Mare

Autor: Laurentiu Cotu 09.10.2012

Primăria Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, a anunţat finalizarea unei investiţii în valoare de 3,8 mil. lei (circa 850.000 de euro) ce a prevăzut lucrări de alimentare cu energie electrică a staţiunii turistice Luna Şes.

Lungimea totală a reţelei electrice formată din două circuite electrice de 20 kV este de 8.375 de metri, din care 6.785 de metri în linie electrică subterană şi 1.590 de metri linie electrică aeriană. Alimentarea cu energie electrică a staţiunii se face de la staţia de transformare din Negreşti Oaş. Lucrarea a fost contractată în luna februarie a acestui an, iar durata de execuţie a lucrărilor a fost de şase luni.

În prezent se lucrează la instalaţia de telescaun şi la racordarea staţiunii la reţeaua de canalizare a oraşului Negreşti Oaş. Astfel, în perioada următoare vor fi finalizate şi lucrările la drumul de acces, precum şi la instalaţia de telescaun în vederea introduceri staţiunii Luna Şes în circuitul turistic de schi din ţară.

Lucrările de amenajare a pârtiei de schi şi de instalare a telescaunului vor costa în total 26 mil. lei (circa 6,5 mil. euro), fiind finanţate de Consiliul Judeţean Satu Mare şi primăria Negreşti Oaş. Până în prezent, circa 85% din totalul lucrărilor de la Luna Şes au fost efectuate. Instalaţia de telescaun va acoperi toată pârtia de schi, în lungime de circa 2.400 de metri.