SoftVision a mai angajat 119 oameni la Cluj şi 81 în Iaşi

Autor: Laurentiu Cotu 09.10.2012

Compania SoftVision, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de aplicaţii software din Transilvania, a recrutat de la începutul anului şi până în prezent 250 de oameni, ajungând la peste 720 de angajaţi.

Poziţiile deschise în continuare pentru acest an vizează arii precum iOS, Web şi .NET, dar şi segmentul de testare manuală şi automată. În acest an compania clujeană a angajat oameni şi pe specializările Java, Android, Baze de date sau C/C++/QT.

Potrivit reprezentanţilor SoftVision întreaga listă de joburi deschise în momentul de faţă se găseşte la secţiunea cariere de pe site-ul companiei.

"De la începutul acestui an echipa SoftVision din Cluj a crescut cu 119 angajaţi, iar centrul nostru de la Iaşi cu 81 de oameni. Ne-am propus ca până la finalul anului să continuăm trendul de creştere şi căutăm în permanenţă oportunităţi de dezvoltare a companiei. Astfel, sunt luate în considerare şi alte oraşe pentru deschiderea de noi filiale", a declarat pentru ZF Transilvania George Stan, directorul general al Soft­Vision. Oficialii companiei nu au oferit mai multe informaţii în acest sens.

Compania are sediul central în Cluj-Napoca, unde mai deţine încă 7 birouri, plus alte centre în Baia-Mare, Iaşi, Timişoara şi o reprezentanţă în San Jose (California, SUA). În prezent, în Cluj-Napoca SoftVision are peste 500 de angajaţi, iar la Iaşi compania a depăşit pragul de 100 de angajaţi, motiv pentru care s-a decis relocarea biroului de aici într-o nouă locaţie de 2.500 mp, dispusă pe 5 niveluri.

"Noua locaţie SoftVision de la Iaşi dispune de o parcare de 30 de locuri, o sală de fitness la demisolul clădirii şi o terasă de 120 de metri pătraţi, care va fi amenajată pentru diverse activităţi de relaxare", a precizat compania.

Totodată, în sediul companiei din Baia-Mare lucrează în momentul de faţă 75 de oameni, iar echipa SoftVision din Timişoara numără 17 angajaţi. Planurile companiei sunt de a muta, în următoarea perioadă, activitatea din Baia Mare într-o locaţie nouă.

"Procesul de selecţie în cadrul SoftVision este unul complex din prisma cunoştinţelor tehnice. Domeniul IT este unul dinamic şi inovativ, astfel că cei care activează în acest domeniu trebuie să dea dovadă de flexibilitate. Uneori este o provocare să găsim specialişti dornici să se reorienteze spre tehnologii şi arii tehnice noi, precum iOS sau Android", a spus Stan.

Conducerea companiei este de părere că în ultimii ani a scăzut calitatea cunoştinţelor cu care tinerii ies din facultate, motiv pentru care Soft­Vision a creat propriul program extern de dezvoltare. Conform reprezentanţilor SoftVision, acest program funcţionează pe două direcţii principale: o direcţie e formată dintr-un pachet de cursuri externe organizate periodic de companie pe diverse arii tehnologice (iOS, Web, QA, .NET, Java), iar o altă direcţie e dezvoltată în parteneriat cu principalele facultăţi de profil informatic pentru programul de practică.

"În această toamnă organizăm o nouă serie de traininguri de preangajare în Cluj-Napoca, Baia Mare şi Iaşi. Grupele, formate din 20 de participanţi, vor putea aprofunda pentru 8 ore pe zi, timp de 2, respectiv 5 săptămâni tehnologii precum .NET, QA sau Web. La finalul cursurilor, în urma unui test, participanţii vor putea fi ofertaţi pentru un job în cadrul companiei noastre", a precizat George Stan.

Conducerea companiei spune că SoftVision va organiza în această toamnă şi un eveniment, Next 2012 - The Performance Testing Con­ference, dedicat profesioniştilor din domeniul Performance & Automation Testing.

SoftVision operează pe piaţa locală de software outsourcing de 14 ani, dezvoltând proiecte atât pentru multinaţionale, cât şi pentru compa­nii mijlocii şi mici sau start-up-uri din zona Sillicon Valey, coasta de est a SUA şi din Europa.

Din portofoliul de clienţi ai SoftVision fac parte firme precum Microsoft, Toshiba, Verizon, Alcatel, IBM, Sharp, Procter&Gamble, dar şi altele.

Compania clujeană este specializată în furnizarea unor servicii de programare, dezvoltare de aplicaţii şi produse software, testare, asigurarea calităţii şi suport, în domenii precum telecomunicaţii, financiar-bancar, medical, educaţie, media şi altele. Aplicaţiile SoftVision sunt dezvoltate în limbajele de programere iOS Development, Android, Java, .NET/Windows, Web sau Database. În prezent compania dezvoltă în jur de 200 de proiecte, acoperind toate ariile, respectiv server side, mobile, desktop, database şi QA.

În anul 2011, grupul SoftVision a înregistrat o cifră de afaceri globală de 16 mil. euro, cu 20% mai mult decât în anul precedent. Pentru acest an, compania mizează pe un trend siliar de creştere celui realizat în 2011, bazându-se pe dublarea numărului de proiecte şi creşterea clienţilor. Compania SoftVision, cea mai importantă entitate a grupului de firme clujean, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 22,5 mil. lei (5,3 mil. euro) şi un profit net de 1,2 mil. lei (290.000 de euro), conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice. SoftVision a fost înfiinţată în anul 1998 la Cluj-Napoca şi este controlată de acţionari români.