Happy Tour: Solicitările pentru vacanţele de Revelion au crescut cu 20%. Am vândut pachete de 20.000 de euro spre Thailanda sau Aruba

Autor: Mirabela Tiron 10.10.2012

"Până în acest moment Happy Tour Group a avut solicitări pentru Crăciun şi Revelion atât pentru pachete charter, cât şi pentru pachete tailor-made (personalizate - n. red.).

În perioada septembrie-octombrie anul acesta solicită rile au crescut cu aproximativ 20% pentru destinaţ iile de lux, cu 25% pentru biletele de avion şi aproximativ 15% pentru produsele charter, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat Mădălina Grosu, product manager al Happy Tour Group.Ea a mai precizat că se aşteaptă ca afluxul de vânzări cel mai mare să se înregistreze în perioada târgului de turism din noiembrie.

Până la finalul anului oficialii grupului Happy Tour aşteaptă o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro. Firma Happy Tour Srl a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 165 de milioane de lei (35,8 milioane de euro) şi un profit de 910.000 de lei (197.000 de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Grupul condus de Garcia del Valle include agenţia de turism Happy Tour, agenţia online Paravion.ro, Travel House - vacanţe de lux (care a fost integrată în compania Happy Tour) şi Prestige Tours - touroperatorul pe incoming şi outgoing al grupului, ale cărui programe se vând în reţeaua de peste 1.000 de agenţii partenere din ţară.

Zbor charter direct spre Kenya

Touroperatorul Pres tige Tours a introdus un zbor charter direct pe ruta Bucureşti- Mombasa (Kenya). Pentru un program de cinci nopţi, care cuprinde trei înnoptări şi masă de Revelion într-un hotel de trei sau patru stele pe malul Ocenului Indian, în Ukunda, şi două nopţi de cazare în Parcul Naţional Tsavo Est, tariful depă şeşte 2.000 de euro de persoană.

De Revelion mai există cerere şi pentru pachete în Dubai, unde tarifele încep de la 740 de euro de persoană la un hotel de trei stele şi ajung la 3.400 de euro cu cazare la cinci stele, dar şi pentru Turcia sau Cipru, potrivit oficialilor companiei.

"Pachetele de Revelion sau Crăciun în Turcia includ o gamă diversă de hoteluri. Tariful porneşte de la 381 de euro pentru un adult cazat în cameră dublă, la care se adaugă taxe de aeroport.

Pentru pachetele de Revelion cina festivă este obligatorie." Cei care vor să facă Revelionul în Cipru pot alege pachete de şase zile, pentru care tariful începe de la 372 de euro.

Unde mergi cu 3.000 de euro

O familie de două persoane a ales o croazieră cu plecare din Fort Lauderdale, Florida, pentru perioada 27 decembrie 2012 - 6 ianuarie anul viitor.

"Serviciile de croazieră au costat peste 3.000 de euro, tarif la care se mai adaugă biletele de avion până în Statele Unite ale Americii. Itinerariul include: Antigua, Santa Lucia, insulele Barbados, Saint Kitts, Saint Thomas şi Princess Cays în Bahamas", potrivit reprezentanţilor Happy Tour.

Un alt român a scos din buzunar tot câteva mii de euro pentru un tur de şase luni în mai multe ţări.

El va petrece sărbătorile de iarnă în Cambodgia.

"Buenos Aires, Thailanda, Aruba, Qatar sunt printre cele mai scumpe destinaţii alese de români pentru Revelion, unii dintre ei plătind pentru o vacanţă şi peste 20.000 de euro." În Europa, mai ieftin

Românii cu bugete mai reduse au optat pentru pachete de Revelion în capitale europene, la Praga, Viena sau în staţiuni de schi din Austria. Pe lângă vacanţele propriu-zise, în aceste oraşe şi staţiuni au mai fost vândute şi pachete de tip citybreak.

"De Crăciun, un sejur în Austria, la Thumersbach, în perioada 24 decembrie-3 ianuarie, a costat 2.400 de euro pentru 4 persoane, iar pentru o vacanţă la Bansko în Bulgaria o familie a plătit 541 de euro."