Braşovenii de la Allview văd piaţa de tablete PC la 240.000-270.000 de unităţi

Autor: Adrian Seceleanu 10.10.2012

Piaţa românească de tablete PC va creşte anul viitor într-un scenariu "pesimist" la 240.000 - 270.000 de unităţi de la aproximativ 150.000 în acest an, a declarat Alin Niscov, manager de vânzări în cadrul companiei româneşti Visual Fan, care vinde produse electronice sub brandul Allview.

"Pentru anul viitor estimăm o piaţă de 240.000 - 270.000 de tablete în varianta pesimistă, din care dorim să ne menţinem şi să ne creştem cota noastră de 25% din piaţă", a spus Niscov într-o conferinţă de presă. În acest an Allview a vândut, până în acest moment, 20.000 de tablete şi 6.000 de smart­phone-uri. "Până la finalul anului estimăm că vom comercializa 40.000 de tablete", a adăugat el.

Compania a lansat ieri o nouă tabletă PC - care include un ecran cu rezoluţie HD şi un nou smartphone - cu o nouă interfaţă grafică, ambele rulând sistemul de operare Google Android şi a anunţat şi un parteneriat cu Gameloft - unul dintre cei mai mari jucători mondiali de pe piaţa de jocuri - care presupune vânzarea produselor companiei cu jocuri preinstalate.

Tableta lansată de companie are un ecran de 7 inchi, cu o rezoluţie care o plasează la acelaşi nivel Google Nexus, a spus Alin Niscov.

"Tableta Alldro Speed DUO utilizează sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, are un display IPS HD LCD, proporţionat 16:10, cu rezoluţie de 1.280 x 800 de pixeli, precum şi cel mai înalt nivel PPI disponibil în acest moment pe tabletele de 7 inchi - 216." Alldro Speed DUO este echipată cu un procesor Dual-Core, la 1,5 GHz, o capacitate a memoriei Flash de 8 GB şi este dotată cu două camere foto.

"Suntem prima companie din România care aduce pe piaţă o tabletă cu sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean", a spus Lucian Peticilă, directorul general al companiei.

Tabletele vor fi disponibile în magazine cel târziu de săptămâna viitoare la un preţ de aproximativ 150 de euro.

Smartphone-ul lansat de companie, P4 DUO, este versiunea Dual-Core a unui model lansat anterior - modelul P4 Alldro. Compania susţine că acesta este "primul smartphone Dual SIM din Europa cu ecran S Amoled de 4,3 inchi".

P4 DUO include o nouă interfaţă grafică Berry, dezvoltată de echipa de cercetare dezvoltare din Braşov a companiei româneşti, şi este echipat cu sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Cele mai importante caracteristici ale dispozitivului sunt procesorul Cortex A9 Dual Core, o memorie de 4 GB şi o cameră foto de 8 MP cu autofocus, model OV8830.

Telefonul va fi disponibil în magazine până la finalul acestei luni la un preţ de aproximativ 290 de euro. Singurul operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală cu care Allview are un parteneriat pentru vânzarea telefoanelor este Cosmote, a spus directorul de vânzări al companiei. "Cu ceilalţi operatori de pe piaţă problema este că durează foarte mult să se convingă că este OK să comercializeze telefoane dual sim", în care clienţii pot folosi şi o cartelă sim a rivalilor, potrivit lui Alin Niscov.

Totuşi, compania are parteneriate cu retaileri care lucrează cu Orange şi Vodafone, printre care se numără Arsis Trading, EuroGSM sau Ilex Com.

Pentru prima oară compania românească va oferi telefoanele mobile şi împreună cu huse dedicate pentru a răspunde cererii de pe piaţă, a spus Alin Niscov. El a adăugat şi că firma românească a semnat un acord cu gigantul din industria jocurilor Gameloft pentru a livra gadgeturile cu aplicaţii preinstalate.

Compania estimează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de peste 20%, avans susţinut în primul rând de extinderea pe pieţele externe, dar şi de cererea tot mai mare de tablete pe piaţa internă.

La nivelul anului trecut compania Visual Fan, care deţine brand-ul All­view, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2,1 milioane de euro şi un profit net de 51.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, faţă de aproape 2,2 mil. euro cifră de afaceri şi 47.000 de euro profit net în 2010.