Cristian Sima a fost demis de la conducerea Sibex; Miclăuş a preluat funcţia de preşedinte CA

Autor: Monica Juganaru 10.10.2012

Cristian Sima a fost demis de la conducerea Sibex, astfel că funcţia de preşedinte CA a fost preluată de Paul Gabriel Miclăuş, iar poziţia de director general a fost preluată de drept de Ovidiu Petru, director adjunct.



Deciziile au fost adoptate miercuri de către Consiliul de Administraţie (CA).

De asemenea, administratorii au cooptat şi un membru provizoriu, pe Iancu Stavrositu, şeful casei de brokeraj Interfinbrok, care a luat locul lui Alexandru Găitan.

Totodată, Dan Simionescu a fost numit vicepreşedinte CA.

Doi acţionari Sibex au solicitat recent convocarea unei noi AGA pentru revocarea preşedintelui CA, Cristian Sima, şi a altor doi administratori, Paul Gabriel Miclăuş şi Alexandru Găitan, după ce CNVM a dispus amânarea ultimei AGA de la bursa din Sibiu, în care urma să se discute revocarea Consiliului de Adminstraţie.

Decizia de amânarea a AGA a fost luată de CNVM după ce CA al Sibex a anunţat Comisia vineri la ora 23:53, înainte de AGA, că a decis să concerteze cele cinci SIF-uri şi SSIF Broker şi să le limiteze drepturile de vot la 5%.

AGA a fost amânată până la soluţionarea tuturor contestaţiilor şi a sesizărilor primite de CNVM pentru această AGA, inclusiv unele privind ordonanţele prin care mai multor acţionari li s-a impus să îşi reducă participaţiile la 5%, în condiţiile în care depăşiseră pragul legal de deţinere.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, SIF-urile s-ar fi coalizat să schimbe Consiliul de Administraţie al Sibex, fiind nemulţumite de activitatea unora dintre administratorii bursei.

Acţionarii Sibex urmau să discute sâmbătă revocarea Consiliului de Administraţie şi alegerea unor noi administratori, la solicitarea unui grup de acţionari, pe fondul pierderilor înregistrate de bursă.

Actualul CA a fost ales în luna aprilie a anului trecut, când acţionarii au ales trei noi membri şi i-au confirmat pe reprezentanţii SIF Transilvania şi SIF Muntenia, Dan Simionescu şi Gabriel Filimon. Atunci fondatorul Sibex Teodor Ancuţa a fost revocat din funcţiile de preşedinte CA şi director general şi au fost aleşi în CA Cristian Sima - care i-a luat locul lui Ancuţa -, Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan.