CNVM a declanşat o investigaţie la firma lui Sima. Cum trebuie să procedeze clienţii care se consideră prejudiciaţi de cel mai căutat om de pe bursă

Autor: Roxana Pricop 11.10.2012

Comisia Nationaţională a Valorilor Mobiliare, autoriatea de reglementare şi supraveghere a pieţei de capital, a început astăzi o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investitii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Investigaţia a început ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind posibila dispariţie a lui Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding.

Autoritatea pieţei de capital recomandă clienţiIor societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România care se consideră prejudiciaţi, să depună reclamaţii la sediul CNVM.

Citiţi şi:

► Ce spune fostul preşedinte Sibex despre Cristian Sima

► Asociaţia Brokerilor cere autorităţilor să verifice informaţiile vehiculate în legătură cu Sima

"Menţionăm, totodată faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din Romania. CNVM va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi S.S.I.F. WBS România, în scopul protecţiei investitorilor care desfăşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul SSIF-ul aflat sub autoritatea sa", a anunşat CNVM într-un comunicat de presă.

De asemenea, la începutul acestei luni, CNVM a demarat un control de fond la sediul Sibex, care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea CNVM. Cristian Sima a fost preşesdintele Sibex.