Retailerul IT&C Cel.ro a crescut cu 30% la nouă luni

Autor: Adrian Seceleanu 11.10.2012

Compania Corsar Online, care administrează cel.ro - unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT&C de pe piaţă, cu afaceri de 14 mil. euro anul trecut, a înregistrat în primele nouă luni ale anului afaceri în creştere cu 30%, a declarat pentru ZF Tiberiu Pop, CEO şi proprietar al retailerului.

"În ultimele 9 luni am avut o creştere de aproximativ 30%. Din informaţiile pe care le avem cam toţi jucătorii din piaţă au avut creşteri de minim 25% faţă de anul trecut, pe de o parte şi datorită investiţiilor în marketing, cât şi reorientării către online, datorită preţurilor mici şi livrării rapide şi gratuite", a spus Pop.

El a adăugat că se aşteaptă ca vânzările să crească în acelaşi ritm şi în ultimul trimestru. "Trimestrul patru este pentru toată lumea incontestabil cea mai bună perioadă din an, ea fiind dominată de începerea şcolii, a facultăţii, de sărbători şi de nevoia de a cheltui bugetele rămase. Ne aşteptăm ca mărirea cu 30% a vânzărilor să se menţină şi în al patrulea trimestru în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut."

Anul trecut afacerile cel.ro au crescut cu 60%. La începutul anului retailerul estima că şi-ar putea dubla veniturile în 2012. Cel mai mare jucător de pe piaţa locală online este eMag, care a avut anul trecut afaceri de aproape 150 mil. euro.