Alpine construieşte pentru 15 mil. € birourile Hermes BC

Autor: Andreea Neferu 14.10.2012

Alpine România, filiala locală a grupului austriac de construcţii Alpine, care a realizat printre altele unul dintre cele mai mari proiecte de birouri de pe piaţa locală - Petrom City - a început lucrările la prima clădire a complexului de birouri Hermes Business Campus (Hermes BC) din zona Pipera, dezvoltat de grupul belgian Atenor.

"Am semnat contractul la începutul lunii octombrie şi lucrăm deja la proiect. Valoarea contractului este de circa 15 milioane de euro, iar termenul de execuţie este de 22 de luni", au declarat pentru ZF reprezentanţii Alpine.

Prima clădire din complexul Hermes Business Campus va avea o suprafaţă închiriabilă de 17.000 de metri pătraţi şi ar trebui finalizată în cea de-a doua jumătate a anului 2014.

Începerea construcţiei la supra­structura Hermes Business Cam­pus a fost amâ­nată la înce­putul anului de către in­ves­titorii belgieni care aşteptau îm­bună­tă­ţirea si­tuaţiei de pe piaţa birou­rilor.

Proiectul a fost anunţat în noiembrie 2010, dată la care repre­zentanţii dezvoltatorului spuneau că vor începe con­strucţia parcului de afaceri deoarece cred că zona Pipera are încă potenţial. Atenor a anunţat că va investi circa 150 de milioane de euro în complexul de birouri, care va avea în total 78.000 de metri pătraţi, din care 30 de milioane de euro pentru prima fază.

Atenor a achiziţionat te­renul de peste 15.000 de metri pătraţi din bulevardul Dimitrie Pompei în anul 2008. Terenul a aparţinut fabricii Electronica.

Compania de construcţii Octagon, deţinută de oamenii de afaceri greci Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, a realizat fundaţia proiectului de spaţii de birouri Hermes Business Campus din Pipera, valoarea contractului ri­d­i­cându-se la circa 5 milioane de euro, potrivit informaţiilor ZF.

Atenor Group, listat la Bursa din Bruxelles, a finalizat mai multe proiecte imobiliare în Belgia, Luxemburg şi Ungaria. Compania deţinea la sfârşitul lunii iunie active în valoare de peste 300 milioane de euro şi a raportat în primul semestru un profit de 7,7 milioane de euro, comparativ cu 8,4 milioane de euro în perioada similară din 2011.

Compania Alpine, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro pe piaţa locală anul trecut, realizează şi lucrări de infrastructură, având în portofoliu construcţia unui lot de 16,7 kilometri din autostrada Nădlac-Arad pentru circa 96 de milioane de euro şi un contract de modernizare a căii ferate Sighişoara-Aţel, cu o lungime de 23,3 kilometri şi o valoare contractuală de circa 205 milioane de euro, proiect derulat alături de companiile FCC Construccion şi Azvi.