Intesa Sanpaolo Bank va primi 20 milioane euro de la BEI, în special pentru IMM-uri şi firme medii

Autor: Raluca Ghinea 15.10.2012

Acordul, semnat luni de cele instituţiile financiare, prevede că cel puţin 70% din valoarea creditelor va fi destinată IMM-urilor şi companiilor medii, cu până la 3.000 de angajaţi.

Fondurile vor fi utilizate pentru cofinanţarea proiectelor din sectorul industriei şi al serviciilor, inclusiv turism, a celor de infrastructură mici şi medii susţinute de autorităţile locale şi proiectelor de investiţii privind domeniul energiei, protecţia mediului înconjurător, sănătate şi educaţie.

"Creditele semnate astăzi vor îmbunătăţi accesul la fonduri pe termen mediu şi lung în condiţii de finanţare avantajoase. Acest aspect va ajuta la creşterea productivităţii şi a capacităţii competitive a IMM-urilor şi a companiilor mid cap (medii - n.r.) şi va facilita punerea în aplicare a proiectelor de infrastructură prioritare", a declarat, într-un comunicat, Mihai Tănăsescu, vice-preşedinte BEI

Acestea sunt primele împrumuturi acordate de instituţia financiară europeană băncii Intesa Sanpaolo Bank şi diviziei sale de leasing.

Peste 60% din portofoliul băncii este reprezentat de clienţi IMM. În aceste condiţii, pentru noi este firesc să fim alături de clienţii băncii şi de economia reală prin astfel de soluţii concrete, cum este şi parteneriatul strategic cu BEI", a afirmat directorul general al Intesa Sanpaolo Bank, Ezio Salvai.

BEI a acordat, din anul 1991, împrumuturi de circa nouă miliarde euro în România, din care aproximativ 900 milioane euro, inclusiv împrumuturile semnate luni, reprezintă suport pentru proiectele mai mici ale IMM-urilor, companiilor cu până la 3.000 de angajaţi şi municipalităţi.

Instituţia financiară a mai semnat, luni, un acord de împrumut cu Raiffeisen Bank şi subsidiara de leasing, în valoare de 45 milioane euro, din care 30 milioane euro pentru credite, iar restul pentru leasing, destinate tot IMM-urilor, companiilor medii şi autorităţilor publice.