Imagini incredibile cu un avion care a depăşit VITEZA SUNETULUI - GALERIE FOTO

Autor: Cătălina Butan 15.10.2012

În data de 14 octombrie, 1947, Chuck Yeager a reuşit să depăşească viteza sunetului la bordul avionului Bell Aircraft X-1, scrie Business Insider.

Yeager a avut această şansă în urmă ce pilotul iniţial al avionului a refuzat oferta în lipsa unei compensaţii de 150.000 de dolari.

Împătimit al senzaţiilor tari, Yeager şi-a rupt două coaste cu două zile înaintea zborului, în urma unui accident de călărie. Durerile îngrozitoare nu l-au împiedicat însă pe Yeager să devină primul om care a atins viteza sunetului la bordul unui avion.

Business Insider a publicat aceste imagini incredibile ale zborului, în onoarea celei de a 65 a aniversări ale lui Yeager dar şi în ziua în care Felix Baumgartner a devenit primul om care a depăşit viteza sunetului fără a se afla într-un avion.

Austriacul Felix Baumgartner a realizat cu succes duminică, în jurul orei 21.08 (ora României) saltul în cădere liberă din stratosferă, plonjând de la o altitudine record de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico.