Redactorul-şef Engadget, prezent la Bucureşti: Windows Phone va câştiga teren, Blackberry va avea o evoluţie imprevizibilă

Ziarul Financiar 16.10.2012

Windows Phone va începe să câştige teren, în timp ce Blackberry are o evoluţie imprevizibilă, estimează Tim Stevens, redactorul-şef al blogului de tehnologie Engadget, prezent la Bucureşti la conferinţa ZF Digital.

Windows Mobile încearcă acum să recupereze o parte din fosta glorie. Are o cotă de piaţă sub 3% , iar mulţi proprietari simt că sunt păcăliţi, pentru că versiunile diferă de la una la alta, şi nu sunt compatibile cu dispozitive mai vechi pe Windows Mobile", susţine Stevens.

De cealaltă parte, Blackberry nu a mai scos telefoane noi de aproape un an, iar cota de piaţă este în scădere. În schimb, utilizatorii sunt foarte loiali, iar telefonul este concentrat pe productivitate. "Blackberry 10 va fi foarte bun, iar utilizatorii sunt deschişi la aplicaţii premium. Producătorul oferă o garanţie de 10.000 de dolari pentru dezvoltatori, ceea ce înseamnă că dacă dezvoltatorul nu câştigă această sumă, i-o va oferi producătorul", a menţionat Tim Stevens.