Prima luptă Mioveni vs. Tanger: pentru Sandero cu volan pe dreapta

Autor: Bogdan Alecu 17.10.2012

Renault urmează ca în mai puţin de o lună să prezinte preţurile şi datele tehnice pentru versiunea cu volan pe partea dreaptă a lui Sandero care urmează a fi lansat în Regatul Unit.

În timp ce Duster pentru Marea Britanie este produs în India, din raţiuni de costuri, Sandero ar avea şanse să fie exportat de la Mioveni. Miza "luptei" dintre cele două uzine o reprezintă o producţie de cel puţin 30.000 de unităţi şi exporturi de peste 300 de milioane de euro anual.

"Urmează să se decidă în perioada următoare unde va fi produs pentru Marea Britanie modelul Sandero. Sunt şanse ca acesta să fie produs în România, la Mioveni", au spus surse apropiate Automobile Dacia. Oficialii companiei nu au oferit niciun comentariu pe această temă până la închiderea ediţiei.

"În afara României cel mai mare potenţial pentru Dacia este în Marea Britanie, unde vânzări importante au înregistrat atât Lada, cât şi Skoda. Sandero va avea vânzări de peste 10.000 de unităţi anual în Marea Britanie. Pentru 10.000 de maşini nici nu ne-am da jos din pat dimineaţa", declara pentru ZF Stephen Norman, Senior Vice President, Global Marketing în Grupul Renault.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro