ZF Digital 12: Se aştepta o explozie pe ecommerce, dar acum lumea constată probleme pe logistică

Ziarul Financiar 17.10.2012

Piaţa comerţului electronic - ecommerce - din România nu a crescut pe măsura aşteptărilor care indicau o dezvoltare explozivă, din cauza unor probleme "non-tehnice", consideră jucători din industrie, în deschiderea celei de-a doua zile a conferinţei ZF Digital 12.

"Şi eu mă aşteptam la o explozie în ecommerce-ul românesc anul acesta. Între timp s-au mai calmat lucrurile cu flash sales. Am investit şi noi într-un proiect, am vrut să vindem pantofi. Se pare că nu există antreprenori români care să se apuce de proiecte dificile. Toţi preferă lucruri uşoare. Ecommerce-ul e greu, şi mulţi se sperie de probleme non-tehnice", a declarat Calin Fusu, CEO Neogen.

► Program - ZF Digital '12

"Din perspectiva tehnologiei nu cred că este o problemă în România. Dpdv al valorilor, piaţa este în creştere. Nu avem creştere de cinci cifre, pentru că nu mai este cazul. Ce vedem este o abordare mai analitică a ecommerce. Dacă la sfârşitul anului trecut discutam despre zeci de site-uri deschise, acum lumea constată probleme pe logistică", a spus şi Antonio Eram, Founder & CEO, NETOPIA & mobilPay.

Când discutăm de ecommerce mereu se spune de simplitate, însă metodele de securitate care impun parole peste parole inhibă utilizarea achiziţiilor online", a susţinut şi
Catalin Cretu, Director General VISA Romania.

Urmăriţi LIVE TEXT de la ZF Digital '12 pe www.zfcorporate.ro

(Pentru abonamente ZF Corporate click aici)