Cine este românul din spatele "imperiului" Kaufland de pe piaţa locală

Autor: Cristina Roşca 18.10.2012

În spatele "imperiului" Kaufland pe piaţa locală stă românul Adrian Viman, unul dintre cei mai discreţi manageri din România. Viman sau omul fără chip (nu există nicio poză de-a sa) refuză să iasă în presă sau să vorbească despre businessul pe care îl conduce. El a venit în România în 2006 şi un an mai târziu a preluat conducerea Kaufland după ce anterior fusese director de vânzări în cadrul aceluiaşi lanţ.

De la venirea sa în funcţie, Viman, despre care se ştiu foarte puţine lucruri, a reuşit să dubleze vânzările şi să deschidă peste 40 de magazine.

Kaufland ţinteşte 100 de magazine în 2014

Adrian Viman, a preluat conducerea reţelei de magazine de la germanul Günter Grieb în anul 2007, fiind la momentul acela singurul român care conducea o reţea comercială internaţională. Mai mult despre predecesorul lui Viman puteţi citi pe Business Magazin.

În prezent nemţii au pe piaţa locală 77 de hipermarketuri cu politică de discount, dintre care şase deschise în 2012. În cei aproape şapte ani de prezenţă pe piaţă retailerul german a mizat pe o expansiune rapidă de circa zece magazine pe an.

Kaufland, care a intrat pe piaţa locală în 2005, a reuşit să acopere cea mai mare parte a judeţelor din România. Lan­ţul german este de departe cel mai extins lanţ de hipermarketuri din România - cu o reţea de aproximativ trei ori mai mare decât a concurenţilor de la Carrefour şi Real şi de circa zece ori mai mare decât a Cora şi Auchan. Diferenţa constă în faptul că magazinele au politică de discount - preţuri mai mici - şi suprafaţă mai redusă decât la concurenţă. Citiţi mai mult despre planurile de expansiune ale nemţilor de la Kaufland pe ZF Corporate, serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar.

Citiţi şi

Există 84.500 de super-milionari în lume şi majoritatea trăiesc într-o singură ţară