Alin Niscov, Allview: Avem 15 ingineri în echipă, nu vindem doar un produs, vindem un întreg concept

Autor: Andrei Cîrchelan 18.10.2012

Allview este singura companie cu o cotă mai mare decât Apple în piaţa locală, iar echipa de 40 de oameni, dintre care 15 ingineri, nu caută să vândă doar un produs, ci un întreg concept, potrivit lui Alin Niscov, manager de vânzări în cadrul companiei Visual Fan, care vinde produse electronice sub brandul Allview.

"Suntem o companie cunoscută pentru update-uri de software. Nu vindem doar produse. Vindem un întreg concept. Avem valoare adăugată la produse. 35% dintre angajaţii noştri sunt ingineri. (...)Suntem conectaţi direct cu clienţii noştri. Păstrăm legătura cu ei şi îmbunătăţim constant canalele de comunicare", a spus Niscov în cadrul evenimentului ZF Digital '12 organizat de Ziarul Financiar.

Cele trei branduri locale de tablete, Allview, Eboda şi Evolio, au reuşit până în prezent să obţină, împreună, o cotă de aproximativ 30%-40% din piaţa locală. Allview, separat, este singurul brand care are o cotă mai mare decât Apple, respectiv 24% comparat cu 23,5%, potrivit lui Niscov. Acesta a adăugat "noi venim de pe o piaţă mică, cu venituri mici, avem multe idei, dar pentru piaţa externă trebuie să ne unificăm eforturile".

La nivelul anului trecut compania Visual Fan, care deţine brand-ul Allview, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2,1 milioane de euro şi un profit net de 51.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, faţă de aproape 2,2 mil. euro cifră de afaceri şi 47.000 de euro profit net în 2010.

"Vindem deja în afara României, dar piaţa principală e România. Noi vindem în Moldova, Olanda, Spania, Germania, Bulgaria, Slovacia. Per total, doar 10% din afaceri sunt în afara României, pentru că acolo compania nu are piaţă. În România ne cunosc oamenii, afară nu ştiu cine suntem. Acolo ei cumpără numai Apple şi Samsung", a mai spus Niscov.

Allview a lansat săptămâna trecută o nouă tabletă PC cu ecran cu rezoluţie HD şi un nou smartphone cu o nouă interfaţă grafică, ambele rulând sistemul de operare Google Android. În plus, compania a anunţat un parteneriat cu Gameloft, unul dintre cei mai mari jucători mondiali de pe piaţa de jocuri - care presupune vânzarea produselor companiei cu jocuri preinstalate.

Tableta lansată de companie are un ecran de 7 inchi, cu o rezoluţie care o plasează la acelaşi nivel Google Nexus, a spus Alin Niscov în cadrul evenimentului de lansare.