Radu Dimofte a închiriat jumătate din Aviatorilor BP către GroupM

Autor: Cristi Moga 18.10.2012

Omul de afaceri Radu Dimofte, unul dintre cei mai discreţi investitori din piaţa imobiliară locală, a închiriat jumătate din clădirea de birouri Aviatorilor Business Plaza către trei firme din grupul de comu­nicare GroupM.

Dimofte a început în pri­măvara anului trecut lucrările la o clădire de birouri cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi situată în apropierea Pieţei Charles de Gaulle, proiect la care lucrările au fost finalizate în urmă cu câteva săptămâni de către firma de construcţii Bog'Art. Etajele trei, patru şi cinci ale imobilului, reprezentând o suprafaţă închiriabilă de 1.400 de metri pătraţi, au fost închiriate de către firmele MEC (Mediaedgecia), Mediacom şi Mindshare, tranzacţie intermediată de firma de consultanţă imobiliară The Advisers Knight Frank.

Clădirea pe care Dimofte a dezvoltat-o în asociere cu Mărioara Creştin şi Ileana-Viorica Creştin se află "gard în gard" cu sediul băncii israeliene Leumi, care la un moment dat era considerată drept potenţial chiriaş în clădire. Chiriile solicitate pentru spaţiile de birouri din zona Pieţei Charles de Gaulle variază între 16 şi 19 euro/metrul pătrat lunar, aceasta fiind una dintre cele mai scumpe regiuni din oraş datorită accesului la metrou, veci­nătăţii parcului Herăstrău şi apropierii faţă de centrul oraşului, dar şi de aeroporturi.

Ţinând cont de aceste estimări, valoarea anuală a contractului semnat de firmele din GroupM care s-au consolidat în această clădire s-ar putea ridica la circa 300.000 de euro.

Pe de altă parte, în clădirea Charles de Gaulle Plaza, imobilul care domină zona, circa jumătate din spaţii au rămas sau vor rămâne neocupate ca urmare a relocării băncilor UniCredit şi Raiffeisen în două sedii noi. Radu Dimofte este cunoscut drept un partener de afaceri al lui Gabriel Popoviciu, cei doi fiind acţionari în proiectul Băneasa din nordul Capitalei, precum şi în alte businessuri.

Pe de altă parte, cele trei firmei din GroupM au realizat anul trecut afaceri cumulate de 68 mil. euro, având aproximativ 90 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.