Cele mai mari două bănci din Elveţia, Credit Suisse şi UBS, ar putea desfiinţa 7.000 de posturi

Autor: Marius Oncu 21.10.2012

UBS vrea să desfiinţeze 900 de slujbe la operaţiunile IT, împreună cu circa 2.000-4.000 la divizia de investment banking şi alte departamente. Reducerile de personal au ca scop diminuarea costurilor pentru a compensa declinul profitabilităţii.

Un purtător de cuvânt al UBS a refuzat să comenteze.

Marile grupuri bancare la nivel global reduc costurile, ca urmare a eforturilor de a respecta noi cerinţe privind capitalul, dar şi din cauza problemelor economiei globale.

Presa din Elveţia a speculat puternic în ultimele săptămâni că cel mai mari două bănci ale ţării, Credit Suisse şi UBS, vor anunţa reduceri masive de locuri muncă odată cu rezultatele financiare trimestriale.

Credit Suisse, care a refuzat să comenteze asupra informaţiilor privind desfiinţarea de posturi, a anunţat în trimestrul al doilea reduceri de costuri de 1 miliard de franci (1,1 miliarde de dolari), după ce a îndeplinit un obiectiv anterior de a diminua cheltuielile cu 2 miliarde de franci.

Potrivit planului iniţial, Credit Suisse vroia să desfiinţeze 3.500 de locuri de muncă. La sfârşitul lunii iunie, numărul de angajaţi era de 48.200, cu 1.500 mai puţini ca la sfârşitul anului trecut.