Real pierde doi manageri într-o lună. Unul a plecat la divizia imobiliară a concurenţilor de la Auchan

Autor: Cristina Roşca 21.10.2012

Astfel, Ofelia Iancu, şef al biroului de leasing şi managementul pro­prie­tă­ţilor, a părăsit compania la începutul lunii octombrie pentru a se alătura echipei Immochan, divizia de real estate a grupului francez Auchan.

"Începând cu data de 5 octombrie Ofelia Iancu, şef birou leasing şi manage­mentul proprietăţilor, a decis să îşi continue cariera în exteriorul companiei real Hypermarket Ro­mania", spun reprezen­tanţii real Hipermarket.

Ofelia Iancu s-a alăturat echipei real în octombrie 2007 şi a ocupat de-a lungul tim­pului mai multe poziţii în managementul galeriilor comerciale.

Ultima poziţie ocu­pată a fost cea de şef birou, poziţie din care coordona activitatea comercială a galeriilor real. "Obiectivele ei principale vizau acti­vităţile de marketing ale galeriilor, pentru a creşte atractivitata locaţiilor şi administrarea portofoliului de chiriaşi", mai spun reprezentanţii real. Anterior, Ofelia Iancu a lucrat şi pentru francezii de la Carrefour, concurenţi direcţi cu cei de la real.

Ea a ocupat în perioada 2001-2004 funcţia de assistant&PR repre­sen­tative al departamentului de achiziţii de produse alimentare. Absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a Universite d'Orleans, românca a mai lucrat şi pentru Babel Communications şi Kleisto, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare pentru business LinkedIn.

La final de mandat

La finalul acestei luni expiră şi mandatul lui Jurgen Belz, care ocupă în prezent poziţia de asset manager. El a venit în România în 2006 când s-a alăturat echipei real în poziţia de manager regional.

"Activitatea galeriilor comeciale real este coordonată în prezent de către Mihaela Grosu, şeful departa­mentului de manage­ment active şi expansiune la real,- Hyper­market România", spun reprezentanţii lanţului.

Ea lucrează pentru real din vara anului trecut, după un deceniu în cadrul Carrefour. În cadrul lanţului francez de hipermarketuri românca a ocupat mai multe poziţii, precum CFO Assistant, security manager al hipermarketului din Colentina sau asistent general manager.

Ultima poziţie deţinută înainte de a pleca la real a fost aceea de de­velopment manager, potrivit Lin­kedIn.

Real a terminat anul trecut cu afaceri de circa 710 mil. euro, în scă­dere cu circa 9% comparativ cu anul anterior şi la minimul ultimilor patru ani.

Mai mult, germanii au acumulat de la intrarea pe piaţă piederi de peste 225 de milioane de euro. Real mai deţine pe piaţa locală 24 de hipermarketuri după ce în primăvară au fost trase obloanele unuia dintre cele trei magazine din Timişoara.

Mai mult, în piaţă şi în presa interna­ţională au apărut în acest an informaţii potrivit cărora lanţul german ar putea fi vândut de către Metro concurenţilor de la Auchan.

Operaţiunile din România au fost şi ele trecute pe listă. Mai mult, în urmă cu circa două luni, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu anunţa că un mare investitor german se pregăteşte să iasă de pe piaţa locală, fără a da însă detalii. Această achiziţie nu s-a concretizat însă până în prezent.

Achiziţia Real de către Auchan ar crea un lanţ de hipermarketuri cu peste 30 de magazine şi afaceri de peste un miliard, companie care s-ar bate practic cu Carrefour, Cora şi Kafland.

Germanii de la Kaufland, actualul lider din comerţ cu afaceri de 1,31 mld. euro, activează pe segmentul hipermarketurilor, însă acestea au politică de discount şi sunt mai mici ca suprafaţă decât ale competiţiei.

Posibilitatea vânzării real a mai fost anunţată şi în anii anteriori, când Tesco se afla pe lista cumpărătorilor interesaţi.