Florea: Îl somez în mod direct pe Ponta să prezinte ţării proiectul bugetului pe 2013

Ziarul Financiar 22.10.2012

"Vreau să-l somez în mod direct Guvernul Ponta, şi în mod special pe premierul Ponta, să prezinte ţării proiectul bugetului pe 2013. Neluarea în calcul a discuţiei pe buget solicită o atenţie deosebită pentru 2013. Vă dau foarte multe exemple care blochează toată administraţia locală pentru că neavând un buget naţional nu se pot constitui bugetele judeţene şi nu pot fi abordate proiectele locale. În acest sens intrăm în plină iarnă fără o strategie privind energia termică. Ceea ce aţi auzit la televizor cu preţul de 230-250 gigacaloria să ştiţi că este păcăleală", a spus Dorin Florea într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că se anunţă o iarnă foarte dură, în care autorităţile locale nu pot gestiona această situaţie fără să cunoască exact modul de implicare al Guvernului.

"Consiliile Judeţene nu au ce face la ora actuală decât împrăştie promisiuni şi şantajează primari într-o ipotetică rectificare sau anumite sume care se vor da primarilor. Primarii nu mai trebuie trataţi cu umilinţă, în această ţară, de formaţiuni politice", a precizat Dorin Florea.

El a arătat că subiectele legate de anveloparea blocurilor şi de alte programe guvernamentale mari sunt blocate, iar asociaţia municipiilor din România i-a transmis premierului Ponta că sunt probleme foarte grave ale administraţiilor locale care trebuie dezbătute de urgenţă.

"Regret, o spun în numele tuturor primarilor, această iarnă se preconizează ca fiind una dintre cele mai grave, iar ceea ce aţi auzit că unii au strategii şi nu vor mări preţul gigacaloriei este poveste, pentru că sistemul fiind atât de dezechilibrat nu mai poţi să evaluezi un preţ tehnic, un preţ scos numai din creion faţă de ceea ce se întâmplă în realitate", a adăugat Dorin Florea.