Siveco România şi-a majorat la aproape 25% cota pe piaţa aplicaţiilor pentru afaceri

Autor: Adrian Dumitrache 22.10.2012

Siveco România a atins la finele anului 2011 o cotă de 24,8% din piaţa aplicaţiilor software pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suites - EAS, în creştere cu 1,6 puncte procentuale faţă de 2010, a anunţat compania, care citează datele unui studiu International Data Corp (IDC).

Anul trecut, piata EAS din România a atins 78,33 milioane de dolari.

"Cercetarea consolidată a pieţei locale de IT, aliniată standardelor internaţionale, arată că suntem în competiţie cu liderii globali din acest domeniu. Cerinţele pieţei sunt din ce mai mari iar concurenţa este foarte puternică. În aceste condiţii, situarea unei companii româneşti în topul furnizorilor de servicii IT şi în cel al furnizorilor de soluţii pentru administrarea afacerilor, timp de 10 ani consecutiv, este o performanţă", a declarat directorul general al Siveco România, Irina Socol, într-un comunicat.

În studiul dat publicităţii în acest an, IDC a poziţionat Siveco Romania pe primul loc pe segmentul soluţiilor dedicate întreprinderilor (Enterprise Resource Management), cu o cotă de piaţă de 27% şi pe piaţa de Business Analytics, cu o cotă de 39,1%.

Compania se află, de asemenea, în poziţii de top pe segmentele Supply Chain Management (Managementul Lanţului de Aprovizionare-Distribuţie), Operations and Manufacturing Applications (Planificarea şi execuţia activităţii de producţie şi a serviciilor operaţionale) şi Customer Relationship Management (Managementul Relaţiei cu Clienţii).