Lafarge investeşte 3 mil. euro în co-procesarea deşeurilor

Autor: Andreea Neferu 22.10.2012

Lafarge România, subsidiara locală a grupului francez producător de ciment Lafarge, a finalizat o investiţie de 13,7 milioane de lei (3,2 milioane de euro) în mărirea capacităţii de co-procesare a deşeurilor în cadrul uzinei sale de ciment din Hoghiz, judeţul Braşov.

Investiţia a fost finanţată integral din resursele Lafarge România şi a fost finalizată în mai puţin de un an. Francezii deţin în prezent două fabrici de ciment la Hoghiz şi Medgidia, precum şi o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, în care au investit circa 700 de milioane de euro.

Lafarge Ciment a fost anul trecut cel mai profitabil jucător din industria locală a cimentului, cu un profit net de 42,5 mil. euro la o cifră de afaceri de peste 180 de milioane de euro. Cu toate acestea, marja a scăzut considerabil comparativ cu anii anteriori. Dacă în 2010 se ridica la aproape 33%, anul trecut a ajuns la circa 24%. Piaţa locală a cimentului este disputată de trei jucători: francezii de la Lafarge, elveţienii de la Holcim şi germanii de la HeidelbergCement.