Adamescu a adus un neamţ la conducerea Intercontinental

Autor: Mirabela Tiron 22.10.2012

Germanul Stefan Frank, 39 de ani, a preluat conducerea hotelului de cinci stele Intercontinental din centrul zero al Capitalei, complex controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit informaţiilor disponibile, Frank are o experienţă în industria hotelieră de circa 20 de ani. Din octombrie 2005 până în ianuarie anul acesta Stefan Frank a fost director general adjunct la hotelul Inter­conti­nen­tal din Frankfurt (cu 770 de camere). Ante­rior, în perioada 2000-2005, el a ocupat diferite po­ziţii de senior management la Inter­continental Köln şi Hamburg, potrivit datelor transmise de direcţia de comunicare a Inter­con­tinental Bucureşti şi a celor disponibile pe re­ţeaua de socializare de business LinkedIn.

Stefan Frank îl înlocuieşte pe germanul Marten Schoenrock, care a ocupat poziţia de director general din 2009 până în prezent. Unul dintre obiectivele lui Schoerock era să renoveze hotelul de cinci stele, în timpul mandatului său fiind refăcut etajul 21 al hotelului din Bucureşti.

Intercontinental este deţinut de Compania Hotelieră Intercontinental, listată la Bursa din Bucureşti. Raportul semestrial arată că firma a avut o cifră de afaceri de 21,1 milioane de lei (4,7 mil. euro), în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioa­dă a anului trecut. În pri­mele şase luni com­pa­nia a finalizat cu pier­deri de 1,6 mi­lioa­ne de lei (355.000 de eu­ro), faţă de un pro­fit net de 1,9 m­ilioane de lei (440.000 de euro) în aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

Tariful unei ca­mere duble la hotelul de cinci stele este de 719 lei (160 euro) pe noapte în pe­rioada 29-30 octombrie, po­tri­vit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com

Hotelul de cinci stele Intercontinental este primul hotel de cinci stele construit în România, acesta având 22 de etaje şi o înălţime de aproape 90 de metri.

Lucrările de con­struc­ţie la acest hotel au început în 1967, după un proiect al arhitecţilor Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea, ar­hitect care s-a ocu­pat şi de reno­varea Teatrului Na­ţio­nal. Hotelul a fost inaugurat în 1971, după o investiţie de şapte milioane de dolari.

Acţionarii Compania Ho­te­lieră Intercontinental sunt Mountbay Limited, înregistrată în Nicosia, cu un pachet de acţiuni de 32,9%, The Nova Group Investments România, cu 15,7%, Lido, cu 11,8%, S.C. de asigurare - reasigurare Astra, cu 16,3%, şi alţi acţionari cu 23%, potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.