Daniel Tudor, cu o experienţă de 20 de ani în asigurări, va fi votat astăzi şef al CSA

Autor: Iulian Anghel 22.10.2012

 

USL îl susţine pe Daniel Tudor (55 de ani) pentu şefia Co­misiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), du­pă ce Constantin Buzoianu a fost revocat săptămâna tre­cută de Parlament din această funcţie. Tudor, care lu­crează de foarte mulţi ani în această industrie urma să fie audiat aseară de comisiile reunite de buget - fi­nanţe care întocmesc în acest sens un raport ce va fi înaintat plenului reunit al Camerei.

Parlamentul se va reuni în această dimineaţă având pe ordinea de zi votul asupra preşedintelui CSA, componenţa Consiliului Naţional al Audio­vi­zua­lului şi a Agenţiei Naţionale pentru Reglamentare în Energie.

Pentru poziţia de şef al CSA, PNL l-a propus pe Daniel Tudor, iar, potrivit preşedintelui Comisiei de bu­get-finanţe din Camera Deputaţilor Eugen Nicolăescu, nu există motive ca aceasă propunere să fie respinsă având în vedere experienţa lui Tudor.

"Daniel Tudor are o experienţă de peste 20 de ani doar în industria asigurărilor. Nu sunt motive să fie pusă sub semnul întrebării candidatura sa", a declarat Nicolăescu.

Înainte de 1989, Tudor a fost plecat în Belgia pentru mulţi ani. S-a întors după revoluţie, a pus bazele şi a condus companii de profil precum Roumanie As­su­rance International, Generali Group, Ardaf Asigurări sau Ardaf.

Tudor a condus Ardaf între 2007-2009. El este susţi­nut de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu care a sprijinit-o şi pe fosta şefă a CSA Angela Toncescu.

Parlamentul l-a revocat săptămâna trecută, după doar un an de mandat, pe Constantin Buzoianu din funcţia de preşedinte al CSA, instituţia fiind condusă, interimar, de vicepreşedintele Tudor Baltă. Lui Bozoianu i-a fost reproşată activitatea din timpul acestui scurt mandat şi faptul că la Parlament au ajuns foarte multe plângeri legate de activitatea companiilor de asigurări. CSA supraveghează o piaţă anuală de 2 miliarde de euro.

PDL - care l-a spijinit pe Buzoianu - a susţinut că revocarea sa în baza unui raport privind activitatea CSA întocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor din cadrul Camerei Deputaţilor este o acţiune pur politică.