Patriciu are încă un chiriaş în Cubic Center, dar clădirea rămâne pe trei sferturi neocupată

Autor: Cristi Moga 23.10.2012

Producătorul de materiale promoţionale Promidea, cu afaceri de 7 milioane de euro anul trecut, a închiriat un spaţiu de aproape 1.000 de metri pătraţi în clădirea de birouri Cubic Center din Pipera, aflată în portofoliul companiei Dinu Patriciu Global Properties, controlată de Dinu Patriciu.

După companiile OBI şi Agricover, care au închiriat în toamna anului trecut spaţii de 1.200 de metri pătraţi, respectiv 1.400 de metri pătraţi, Promidea este cel de-al treilea chiriaş extern al imobilului cu o suprafaţă închiriabilă de peste 25.000 de metri pătraţi.

Până în acest an, în Cubic Center îşi aveau sediul şi companiile miniMax şi Mic.ro, controlate tot de Patriciu, dar cele două firme au ajuns în insolvenţă şi faliment, fapt ce a dus la creşterea gradului de neocupare. Astfel, în prezent, circa trei sferuri din spaţiile imobilului sunt disponibile.

Promidea este o companie cu acţionariat elen, care are printre clienţi producătorul băuturilor răcoritoare Coca-Cola şi a decis să se relocheze dintr-o vilă pe care o avea închiriată în zona Domenii ca urmare a dezvoltării activităţii, afirmă consultanţii firmei Crosspoint, care a intermediat tranzacţia.

Aceasta este o a doua mutare recentă intermediată de Crosspoint, după ce consultanţii firmei au anunţat recent relocarea companiei energetice Verbund într-un imobil din zona Piaţa Universităţii.

Revenind la Cubic Center, imobilul deţinut de Dinu Patriciu se află într-o zonă în care aproape 100.000 de metri pătraţi de birouri sunt disponibili în mai multe clădiri, fapt ce a determinat scăderea chiriilor sub nivelul de 10 euro/metrul pătrat lunar.

Cubic a intrat în portofoliul omului de afaceri Dinu Patriciu la începutul anului 2009, odată cu achiziţia fondului de investiţii Fabian, care mai deţinea imobile de birouri şi în zona Piaţa Victoriei (Cascade Office), Floreasca (Banu Antonache Office), Barbu Văcărescu (The Lakeview) sau Băneasa (Băneasa Business Center). Ulterior, Patriciu a mai dezvoltat şi clădirea Romană Offices, unde îşi au sediul firmele Swiss Capital şi Contrast Management, dar o serie de spaţii continuă să fie vacante.