MediHelp Internaţional: Acum managerii pot ascunde abonamentele premium sub “umbrela” cheltuielilor pentru medicina muncii

Autor: Ioana David 23.10.2012

Zahal Levy, preşedintele MediHelp International, furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală şi de Est prezent pe piaţa din România din 1999, spune că actualul sistem de abonamente medicale conduce la pierderea unor sume importante la bugetul de stat.

"Structura existentă le permite managerilor să ascundă abonamentele medicale premium sub "umbrela" cheltuielilor pentru medicina muncii, realizate în cadrul companiilor. Aceasta conduce la pierderea unor sume importante de la bugetul de stat. În plus, nu este corect ca angajaţii să aibă acces la un singur furnizor de servicii medicale. Ar trebui să existe facilităţi fiscale şi libertate de alegere", spune Zahal Levy, Preşedintele MediHelp International.

Într-un comunicat de presă al companiei se arată că sistemul legislativ actual a permis beneficii fiscale pentru abonamentele medicale vândute pe modelul poliţelor de asigurare, dar cu amendamentul că sunt deductibile, fiind etichetate drept "medicina muncii".