Festival al literaturii în 140 de caractere, pe Twitter, între 28 noiembrie şi 2 decembrie

Autor: Oana Ghita 24.10.2012

"Twitter este un spaţiu unde se împarte conţinut. Deseori, în mesajele de pe Twitter, este vorba despre actualitatea din sport, politică sau muzică. Twitter este astfel locul ideal pentru a spune poveşti şi, când debordezi de imaginaţie, 140 de caractere sunt deja prea multe", au scris reprezentanţii Twitter Franţa, pe http://blog.fr.twitter.com.

"Vrem să mergem chiar mai departe şi să le dăm posibilitatea autorilor de a se exprima pe Twitter referitor la orice subiect din lume. De la sfârşitul lui noiembrie, timp de cinci zile, platforma socială va găzdui Festivalul Twitter al Ficţiunii - un eveniment virtual care va pune naraţiunea la loc de cinste şi va avea loc integral pe Twitter", anunţă acelaşi mesaj.

Organizatorii îi invită pe utilizatori să folosească toate funcţiile Twitter, pentru a face ca poveştile lor să fie cât mai creative.

Singura limitare este cea de timp: poveştile trebuie scrise în cele cinci zile de festival. Propunerile de subiecte trebuie să fie trimise pe blogul Twitter France, până pe 15 noiembrie, iar participanţii vor fi selectaţi până la data de 19 noiembrie.