Guvernul a mandatat Ministerul Finanţelor să lanseze o nouă emisiune de euroobligaţiuni

Autor: Mediafax 25.10.2012

Guvernul a mandatat Ministerul Finanţelor să lanseze o nouă emisiune de euroobligaţiuni pe pieţele externe de capital, în sumă de minimum 500 milioane euro şi maximum 1,5 miliarde euro, valoare care va fi stabilită în funcţie de condiţiile de piaţă.

"Este o practică obişnuită a Ministerului Finanţelor Publice de a obţine mandat de la Guvern pentru emisiuni de obligaţiuni pe pieţele internaţionale astfel încât să aibă flexibilitate şi să poată ieşi oricând apar condiţii bune. Este posibil să lansăm o emisiune şi până la finalul acestui an dacă va apărea un moment favorabil", a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Enache Jiru.

Emisiunea de euroobligaţiuni va avea o maturitate de cel puţin şapte ani, conform unui memorandum aprobat în şedinţa de miercuri a Executivului. Ministerul Finanţelor avea aprobat pentru acest an un plafon de împrumut pe pieţele externe de 2,5 miliarde euro, pe care l-a epuizat prin emisiuni de 2,25 miliarde dolari pe piaţa SUA şi 720 de milioane de euro.