Credit Suisse vizează noi reduceri de costuri, după ce profitul a scăzut puternic

Autor: Marius Oncu 25.10.2012

Grupul financiar elveţian Credit Suisse vizează o reducere a costurilor cu încă 1 miliard de franci elveţieni (1,07 miliarde de dolari) până în 2015, după ce profitul din trimestrul al treilea a scăzut la mai puţin de jumăatte, potrivit CNBC.



Credit Suisse a anunţat că vizează acum reduceri de costuri de 4 miliarde de franci elveţieni până în 2015, comparativ cu ţinta de 3 miliarde de franci din iulie.

Banca, aflată în proces de concediere a 3.500 de angajaţi, 7% din personal, nu a precizat numărul de posturi care vor fi desfiinţate suplimentar pentru atingerea noului obiectiv.

Profitul net a scăzut cu 63% în trimestrul al treilea, la 254 milioane de franci, sub aşteptările analiştilor, de 370 milioane de franci. Rezultatul a fost influenţat de costuri excepţionale, în valoare de 1,05 miliarde de franci, rezultate din reevaluarea datoriei proprii.

Băncile pot înregistra câştiguri dacă valoarea datoriei lor scade, întrucât devine, teoretic, mai ieftin de răscumpărat. De asemenea, au pierderi contabile dacă valoarea datoriei creşte.

Credit Suisse vinde proprietăţi imobiliare, emite obligaţiuni convertibile în acţiuni şi taie cheltuielile ca parte a procesului de restructurare.