Elis Pavaje aşteaptă vânzări mai mari cu 10% în acest an

Autor: Ioan Dornescu 25.10.2012

"În primul semestru, afacerile au avansat cu 25% şi aşteptăm ca la finele anului vânzările să înregistreze o creştere de minimum 10%. Pentru 2013, ne dorim un avans similar al rulajului, ne-am propus să dezvoltăm gama de produse rezidenţiale şi să creştem randamentul utilajelor", a declarat joi la o întâlnire cu presa Emil Elisiu Goţa, director general şi unul din acţionarii Elis Pavaje.

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 47%, la 64,6 milioane lei.

Goţa estimează că piaţa pavajelor va atinge pragul de 100 milioane euro în acest an, în 2013 urmând să se menţină la acelaşi nivel sau chiar să urce, dacă va fi susţinută de proiecte finanţate din fonduri europene.

"Anul acesta a fost un an bun, provocarea cea mai mare fiind să aduni banii din piaţă. Întârzierile la plată sunt cea mai mare problemă cu care ne confruntăm", a spus Goţa.

Compania şi-a propus să investească anul viitor 1 milion de euro în retehnologizări şi într-o instalaţie de produs dale de terasă.

Rulajul Elis Pavaje este susţinut în proporţie de 60% prin livrările directe către antreprenori, diferenţa fiind asigurată de vânzările prin distribuitori.

Compania deţine două fabrici, în Petreşti (judeţul Alba) şi Stoeneşti (judeţul Prahova), care asigură un volum de peste 8.000 metri pătraţi pe zi.

Portofoliul companiei include, printre altele, pavaje rezidenţiale şi industriale, dale, rigole, borduri, jardiniere, blocheţi, bolţari.

Compania este controlată de Emil Elisiu Goţa şi Vasile Goţa.

Pe piaţa pavajelor mai activează companii precum Simetrica, Elpreco, Semmelrock.