Alicia Keys lansează o aplicaţie online cu poveşti pentru copii

Autor: Florin Badescu 25.10.2012

Aplicaţia "The Journals of Mama Mae and LeeLee" spune povestea unei fetiţe din New York şi descrie relaţia specială pe care aceasta o are cu bunica ei înţeleaptă. Aplicaţia poate fi descărcată online, la preţul de 3,99 dolari, şi este inspirată de relaţia cântăreţei Alicia Keys cu bunica ei.

Produsul este o aplicaţie interactivă şi are ca piesă centrală dormitorul fetiţei LeeLee. Ea oferă utilizatorilor posibilitatea de a citi cărţi, de a asculta muzică sau de a scrie într-un jurnal.

Alica Keys a spus că după ce l-a născut pe fiul ei în urmă cu doi ani a dorit să creeze intrumente de învăţare pentru copii.

Creşterea fiului ei a fost sursa de inspiraţie pentru această aplicaţie, a spus artista americană, miercuri. Câ ntăreaţa spune că a dorit iniţial să creeze o emisiune de televiziune sau să facă un film cu aceste poveşti, dar a optat în cele din urmă pentru o aplicaţie digitală pentru copii, întrucât acest tip de produs "nu prezintă limite".

Alicia J. Augello-Cook, născută pe 25 ianuarie 1981, cunoscută sub numele de Alicia Keys, este actriţă şi cântăreaţă americană de R&B, soul şi neo-soul. Albumul ei de debut, "Songs In A Minor", lansat în 2001, a propulsat-o pe artista americană la statutul de star internaţional. Alicia Keys a vândut peste 35 de milioane de albume şi peste 30 milioane de single-uri şi a câştigat în repetate rânduri premii internaţionale de prestigiu - 14 Grammy, 10 Billboard Awards şi cinci American Music Awards. Cel mai recent album al ei se intitulează "The Element of Freedom" şi a fost lansat în 2009. Următorul material discografic al artistei americane se intitulează "Girl on Fire" şi va fi lansat pe 27 noiembrie.