Hellvig: Primăria Capitalei vrea să amenajeze lacurile Floreasca şi Tei pentru circuite turistice

Autor: Liviu Iancu 26.10.2012

"Am adus cu mine ce proiecte mai are Primăria Generală. Deci este unul legat de amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei", a spus Hellvig.

El a adăugat că un alt proiect al primăriei este reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului clinic de ortopedie Foişor.

"Sunt în analizarea tehnică şi am speranţa că o să semnez cu domnul primar cât mai repede proiectele. Sunt foarte importante, unul e de turism şi celălalt legat de un spital", a mai spus ministrul.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig, au semnat vineri contractul pentru finanţarea pasajului rutier Piaţa Sudului, o investiţie de peste 127 de milioane de lei, din care 96.428.000 de lei fonduri nerambursabile UE şi de la bugetul de stat.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului este cel mai mare proiect din Bucureşti realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013. Cu această lucrare se va închide principalul inel de circulaţie din Capitală, iar în zonă timpul de aşteptare în trafic se va reduce cu 74,2 la sută, potrivit Primăriei Capitalei.