Frunda: Legislaţia trebuie unificată şi simplificată, e un labirint de neînţeles pentru toată lumea

Autori: Andreea Tobias , Ela Giurgea 26.10.2012

"Vreau să continui la Bucureşti şi vreau că continui la Strasbourg (la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei - n.r.), vreau să iau parte la dezbaterile privind modificarea Constituţiei, în mintea mea sunt clare lucrurile care trebuie schimbate, de la Preşedinţie la Curtea Constituţională şi de la Guvern la Parlament. Aş vrea să determin viitorul Parlament şi viitorul Guvern să simplificăm legislaţia existentă, pentru că este un labirint de neînţeles pentru toată lumea, trebuie unificată şi simplificată - şi acesta cred eu e cel mai important instrument în prevenirea corupţiei", a declarat Frunda, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a afirmat că vrea să participe la adoptarea legilor care vizează drepturile omului, "cu atât mai mult cu cât există tendinţe în România pentru restrângerea acestora, sub diferite pretexte".

"Vreau să îmi spun cuvântul în ceea ce priveşte reorganizarea administrativă a României, unde, de asemenea, vor fi nişte lupte grele pentru adoptarea unei noi legi", a declarat Frunda.

În ce priveşte activitatea de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg, senatorul a afirmat că şi-ar dori să continue munca legată de monitorizarea Rusiei.

"Rusia trebuie monitorizată, în întreg procesul de monitorizare trebuie să întocmesc un nou raport privind situaţia luptătorilor pentru drepturile omului din ţările Europei, ale Consiliului Europei, problema prizonierilor politici, probleme legate în general de drepturile omului în Consiliul Europei", a spus senatorul.

Frunda a spus că el candidează din nou "din mai multe motive" - primul fiind că îi place ceea ce face.

"Când am terminat Facultatea de Drept, am primit un horoscop chinezesc. Scria că cei născuţi în iulie 1951 în două domenii pot face carieră: în avocatură şi în politică. Tatăl meu era atunci deja acasă, după condamnarea din 1956, dar am fost educat întotdeauna să nu fac politică. Ce tâmpenie, cum să fac eu politică? Am început politica, îmi place ceea ce fac, cred că am ceva pentru politică, aşa ca şi pentru avocatură. Sper să-i conving pe oameni că îmi fac treaba bine, că am făcut lucruri bune şi că voi avea încrederea lor să continui", a conchis Frunda.

Pe lista UDMR Mureş pentru Parlament se regăsesc toţi cei cinci parlamentari actuali ai Uniunii - senatorii Frunda Gyorgy şi Marko Bela şi deputaţii Borbely Laszlo, Kerekes Karoly şi Kelemen Attila.

Alături de aceştia vor mai candida, în opt colegii pentru Camera Deputaţilor, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, profesorul Fodor Jozsef, avocatul Gogolak Csongor, viceprimarul din Sărmaşu, Sallai Imre, şi consilierul judeţean care este şi director la Poşta Mureş, Eros Csaba.

În cele patru colegii pentru Senat mai candidează, alături de actualii senatori Frunda Gyorgy şi Marko Bela, consilierii judeţeni Balogh Jozsef şi Csep Andrea.