Belgienii de la Alinso mai vor proiecte de energie verde după ce au montat cel mai mare parc solar din ţară

Autor: Roxana Petrescu 28.10.2012

Belgienii de la Alinso Group, care deţin în România parcul de afaceri WestPark din Ploieşti, comuna Ariceştii Rahtivani, dezvoltat alături de omul de afaceri Petrică Uşurelu, spun că se uită şi la alte proiecte în domeniul energiilor verzi, după ce recent firma a terminat lucrările la un parc solar de 5 MW.

"Întrucât energia regenerabilă continuă să se dovedească una dintre principalele surse de energie verde, şi un contribuitor important în atingerea obiectivelor energetice, de mediu şi economice şi compania noastră este în permanentă căutare de noi proiecte în domeniul energiei alternative", spune Ana-Maria Ilie, project executive, în cadrul Allianso Energy, compania care se ocupă de proiectele energetice ale grupului belgian.

Potrivit datelor publicate de Trans­elec­trica, compania naţională de transport a elec­tricităţii, Alinso a obţinut un contract de racor­dare la reţea pentru un proiect solar de 5 MW la finalul anului trecut, termenul de pu­ne­re în funcţiune a investiţiei fiind de nouă luni de zile.

"Lucrările aferente centralei electrice fotovoltaice au fost finalizate în iulie 2012, iar în acest moment instalaţia este conectată la sistemul energetic naţional. Proiectul este dezvoltat pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, pe acoperişurile a patru hale situate în incinta Ploieşti West Park şi deţinute de Allianso Business Park", explică Ana-Marie Ilie, fără a preciza valoarea exactă a investiţiei.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro