Preţurile la iPhone 5 scad sub 300 de euro doar cu abonamente de peste 50 de euro pe lună

Autor: Adrian Seceleanu 28.10.2012

Smartphone-ul Apple iPhone 5 va fi disponibil în România la preţuri care pornesc de la aproximativ 300 de euro doar în condiţiile în care utilizatorii vor semna contracte pentru abonamente cu tarife lunare de peste 50 de euro (228 de lei), arată ofertele publicate săptămâna trecută de Orange şi Vodafone, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Fără un abonament de telefonie mobilă, iPhone 5 cu o capacitate de stocare de 16 GB va costa 750 de euro, 850 de euro pentru varianta de 32 GB şi 949 de euro pentru varianta de 64 GB.

Cosmote, Orange şi Vodafone România, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă, vor pune în vânzare

iPhone 5 de pe 2 noiembrie, potrivit anun­ţului oficial făcut de operatori în noaptea de 25 spre 26 octombrie, atunci când a expirat embargoul Apple în ce priveşte comunicarea acestor informaţii. Anunţul operatorilor confirmă informaţiile publicate de ZF în ediţia din 19 octombrie privind lansarea iPhone 5 pe data de 2 noiembrie.

"Orange oferă iPhone 5 în România din 2 noiembrie 2012. Clienţii Orange se vor bucura în exclusivitate de cel mai clar sunet al apelurilor de voce pe iPhone 5, care este compatibil cu standardul HD Voice, tehnologie implementată în reţeaua Orange România. Orange va oferi modelul iPhone 5 împreună cu abonamentele dedicate Panteră 31 pentru iPhone şi Panteră 51 pentru iPhone, care le vor permite clienţilor să se conecteze la reţeaua de date mobile HĂ, cu viteze de până la 43,2 Mbps", au anunţat reprezentanţii Orange.

Clienţii Orange au posibilitatea de a achiziţiona iPhone 5 şi accesorii inclusiv cu plata în 6 rate lunare, cu avans 0, prin intermediul cardurilor de credit BRD Finance, Banca Transilvania sau Card Avantaj de la Credit Europe Bank, a anunţat compania. Orange a lansat şi o nouă versiune - optimizată pentru ecranul iPhone 5 - a aplicaţiei Contul Meu, prin intermediul căreia clienţii pot accesa date precum lista de convorbiri sau îşi pot activa şi dezactiva opţiuni şi servicii. De asemenea, clienţii Orange vor putea aduce un iPhone vechi la Orange, în schimbul căruia vor primi o sumă de până la 200 de euro, care va fi utilizată ca avans pentru achiziţia unui iPhone 5.

Clienţii Vodafone vor putea achiziţiona cel mai uşor şi subţire terminal din gama iPhone din data de 2 noiembrie, au precizat şi reprezentanţii numărului doi pe piaţa locală de telefonie mobilă.

"Începând de astăzi, noul iPhone 5 este disponibil utilizatorilor Vodafone prin pre-comandă la www.vodafone.ro/iphone, precum şi în toată reţeaua magazinelor Vodafone şi ale partenerilor săi. Suntem bucuroşi să le oferim noul iPhone 5 clienţilor noştri, cu o varietate de planuri tarifare, pentru o experienţă superioară de utilizare, susţinută de acoperirea extinsă (…) a reţelei Vodafone", a spus Inaki Berroeta, CEO al Vodafone România.

iPhone 5 va fi disponibil şi pentru clienţii Cosmote România din data de 2 noiembrie, care va vinde telefonul necodat. Cosmote nu a publicat momentan preţurile pentru iPhone 5.

Piaţa locală de telefoane mobile inteligente (smartphone) va ajunge în acest an la un milion de unităţi, din care peste o jumătate vor fi comercializate de Samsung, potrivit datelor comunicate de compania sud-coreeană.