Crin Antonescu: Dacă câştigăm alegerile şi Băsescu îl refuză pe Ponta ca premier, declanşăm suspendarea

Autori: Gabriel Razi , Liviu Dadacus 29.10.2012

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a anunţat că dacă Traian Băsescu nu îl va nominaliza în funcţia de premier pe Victor Ponta în cazul în care USL va câştiga alegerile, acesta va fi din nou suspendat.

"Se declanşează procedura de suspendare. Dar eu chiar nu cred că se va întâmplat asta pentru că atâta vreme cât avem - cu o zi înainte, cu două zile înainte - pronunţarea populară, încă o dată - fără nicio posibilitate de a o mai interpreta - o asemenea acţiune a preşedintelui ar fi clar o încălcare a Constituţiei, o sfidare a votului popular şi ea nu are decât un răspuns democratic", a declarat Crin Antonescu în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată ieri de Pro TV.

Preşedintele PNL a precizat însă că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o posibilă viitoare suspendare a lui Traian Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Crin Antonescu a fost solicitat să comenteze pe tema interesului naţional în ceea ce priveşte economia şi să exprime o părere referitoare la cine crede că trebuie să-l definească.

"Eu spun cum cred că ar trebui să stea lucrurile, încerc să îmi conving colegii de partid, de uniune că aşa trebuie să facem."

Întrebat dacă se referă la un reproş la adresa premierului Victor Ponta sau a preşedintelui Traian Băsescu, Antonescu a răspuns: "Nu. Haideţi să nu becalizăm iar. Nu e niciun fel de reproş." Reacţia lui Antonescu a venit în contextul în care în debutul emisiunii s-a discutat despre candidatura lui Gigi Becali pe listele Uniunii Social-Liberale.

Crin Antonescu va candida pentru un mandat de senator într-un colegiu în judeţul Teleorman în tandem cu Liviu Dragnea şi Marin Almăjanu, respectiv în colegiul numărul 2, potrivit unor surse din USL citate de Mediafax.

Alianţa USL se află, potrivit sondajelor de opinie de până acum, pe prima poziţie în topul intenţiilor de vot pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc în data de 9 decembrie.

Cele mai importante declaraţii ale lui Crin Antonescu la emisiunea "După 20 de ani"