Afacerile Berg Computers au stagnat la 1,9 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 29.10.2012

Compania româno-germană Berg Computers, dezvoltator de soluţii soft­ware cu clienţi precum IBM, Procter & Gamble sau Alcatel, a obţinut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 1,9 mil. euro, valoare similară cu cea realizată în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit reprezentanţilor firmei.

Rezultatele înregistrate se datorează cu precădere pieţei externe şi colaborării cu clienţii tradiţionali ai companiei din piaţa software europeană. Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de circa 3 mil. euro, în condiţiile în care timişo­re­nii au încheiat anul 2011 cu afaceri totale de 2,7 mil. euro, în creştere cu 25% faţă de anul anterior.

"Credem că vom realiza cifra de afaceri bugetată pentru acest an, luând în considerare şi discuţiile avansate pentru iniţierea unor noi proiecte", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu, brand sales manager marketing al Berg Computers.

Compania a abordat o nouă nişă odată cu dezvoltarea ERP bcManager Professional pentru sectorul construcţiilor civile şi de infrastructură. Această nouă direcţie a generat 30% din valoarea contractelor semnate de timişoreni în 2011. Timişorenii spun că blocarea finanţării programelor europene a afectat semnificativ concretizarea mai multor proiecte ale companiei. Berg Computers este furnizor de soluţii ERP (Enterprise Resource Planning) şi CRM (Customer Relationship Management), web design şi dezvoltator de aplicaţii soft­ware la comandă. Printre clienţii Berg Computers pe segmentul soluţiilor ERP se numără Astra Bus, Dyo Balkan, Sunlight Industrial sau Shinheung Electronics. Compania spune că a câştigat în acest an noi clienţi precum Cargo Terra, Constrial Compact sau Technocer.

"Un alt client important pentru care ne-am implicat atât în implementarea ERP, cât şi într-un proiect de software web la comandă este compania Paza Shelter Security, un furnizor de servicii de securitate din Bucureşti", a spus Dan Rusu. Anul trecut timi­şorenii au lansat pe piaţă aplicaţia bcManager Mobile, un instrument de raportare pe iPhone şi iPad disponibil clienţilor bcManager Professional ERP.

Berg Computers îşi desfăşoară activitatea în sediile din Timişoara, Bucureşti, Lugoj, Arad şi Oradea. În portofoliul companiei se regăsesc diverse firme din Germania, SUA sau România, printre care IBM, Procter & Gamble, Honeywell, Continental Tires sau Alcatel.