Linklaters şi PeliFilip au asistat emisiunea de obligaţiuni GDF Suez la BVB

Autori: Andrei Cîrchelan , Roxana Pricop 30.10.2012

Casele de avocatură Linklaters şi PeliFilip au asistat distribuitorul de gaze GDF Suez Energy România în cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative lansată de o instituţie non-financiară în România, valoarea totală a ofertei atingând suma de 250 milioane lei, potrivit unui comunicat PeliFilip.

"Suntem încrezători că şi alţi emitenţi cu un statut asemănător vor începe să analizeze piaţa de capital drept o alternativă de finanţare viabilă," a afirmat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Oferta a fost suprasubscrisă la un nivel de 113%, titlurile fiind cumpărate de fondurile mutuale, fondurile de pensii şi de asigurători. Obligaţiunile GDF se vor lista la Bursa de Valori Bucureşti în jurul datei de 20 noiembrie, astfel putând fi cumpărate şi de investitori mai mici.

Valoarea nominală a unui titlu este de 10.000 de lei, însă după listare preţul va varia în funcţie de cerere şi ofertă. Pe bursă s-au tranzacţionat obligaţiuni în valoare de peste un miliard de lei în acest an, de două ori mai mult decât în întreg anul 2011. Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în tranzacţiile care au loc pe piaţa de obligaţiuni. Ultima listare a unei obligaţiuni corporative a avut loc în 2009.