Cătălin Chelu nu reuşeşte să pună mâna pe Artego, unul dintre principalii finanţatori ai clubului de fotbal Pandurii Târgu-Jiu

Autor: Adrian Cojocar 30.10.2012

Cătălin Chelu, proprietarul a peste 15 companii de pe bursă, nu a reuşit să adune voturi suficiente pentru a-şi impune un loc în consiliul de administraţie al producătorului de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE), controlat de salariaţi, deşi tot el a propus schimbarea administratorilor companiei.

Artego, care a avut anul trecut afaceri de 198 mil. lei şi un profit net de 4,3 mil. lei, este unul dintre principalii finanţatori ai clubului de fotbat Pandurii Târgu-Jiu, revelaţia începutului de campionat, care ocupă în prezent locul doi în Divizia A după Steaua.

Chelu a cerut alegerea membrilor CA prin vot cumulativ şi a strâns peste 5 milioane de voturi la alegerile care au avut loc luni, în timp ce ceilalţi cinci candidaţi susţinuţi de Asociaţia PAS a companiei, în frunte cu Viorel David, directorul general al societăţii, au fost aleşi cu peste 6,9 milioane de voturi fiecare. Chelu ar mai fi avut nevoie de circa 3% din acţiunile Electroargeş pentru a-şi asigura un loc în conducerea Artego.

Cătălin Chelu a fost în ultima perioadă un cumpărător constant de titluri Artego şi a ajuns la finalul lui august să deţină 10% din acţiuni prin intermediul firmei Electroargeş Curtea de Argeş, pe care o controlează. În septembrie el a cerut ca pe ordinea de zi a AGA să fie trecută şi revocarea administratorilor Artego, inclusiv a preşedintelui Viorel David, care conduce producătorul de benzi din cauciuc de circa 20 de ani.