Centrul tehnic al Vodafone România va gestiona reţelele 4G ale grupului din Italia şi Germania

Autor: Adrian Seceleanu 31.10.2012

Centrul de servicii tehnice al Vodafone România din Bucureşti (Pipera) va gestiona din punct de vedere tehnic reţelele de comunicaţii 4G ale grupului britanic din Italia şi Germania, a declarat Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone România în cadrul unei conferinţe de presă în care au fost realizate teste cu reţeaua 4G a operatorului.

Din centrul de monitorizare a reţelelor telecom (Network Operations Center - NOC) din Pipera este supravegheată reţeaua LTE a Vodafone din Italia iar în curând va fi monitorizată şi reţeaua din Germania, potrivit lui Chiarelli. "Este o mare realizare pentru noi", a spus oficialul Vodafone.

Întrebat de Vittorio Colao - CEO al grupului Vodafone, care a fost prezent la conferinţa de la Bucureşti, dacă reţeaua Vodafone România este mai bună decât cea din Italia, Chiarelli a spus că reţeaua operatorului este "una dintre cele mai bune din Europa".

În cadrul testelor realizate de Vodafone în cadrul conferinţei de presă cu reţeaua dezvoltată în tehnologia 4G viteza de descărcare a datelor a fost de peste 70 Mbps iar cea de încărcare a datelor de aproximativ 20 Mbps, potrivit informaţiilor afişate de echipamentele utilizate de reprezentanţii companiei.


Vodafone va lansa anul viitor comercial serviciile 4G, a declarat în cadrul conferinţei Inaki Berroeta, CEO al Vodafone România.

Şi Cosmote şi Orange efectuează teste cu tehnologia 4G, la fel ca şi Vodafone.