Un PUZ de 10 mil. euro: Popoviciu vinde către Skanska un teren de 1,5 ha vizavi de Sky Tower

Autori: Cristi Moga , Anelis Baciu 31.10.2012

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cel care alături de Radu Dimofte controlează proiectul Băneasa din nordul Capitalei, este la un pas de vânzarea pentru mai bine de 10 milioane de euro a unui teren de 1,5 hectare către grupul suedez Skanska, într-una dintre cele mai im­por­tante mişcări de pe piaţa terenurilor din Bucureşti.

Popoviciu deţine prin intermediul firmei Băneasa Investments un teren de 15.000 de metri pătraţi situat la adresa Gara Herăstrău numărul 4, vizavi de turnul de birouri Sky Tower şi între clădirea Nusco Tower şi sediul Băncii Italo-Romena, lot pentru care a solicitat aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care să îi permită dezvoltarea unor clădiri cu o suprafaţă construită de 60.000 de metri pătraţi (CUT 4), 15 etaje su­pra­terane şi o înălţime maximă de 70 de metri.

PUZ-ul a fost supus aprobării ieri, într-o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a votat parametrii propuşi fără niciun vot împotrivă, dar cu două abţineri.

Potrivit informaţiilor din piaţa imobiliară, aceasta era o condiţie impusă de către suedezi pentru parafarea tranzacţiei.

"Preţul se ridică la circa 700 de euro/me­trul pătrat", au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară, astfel că valoarea tranzacţiei ar putea depăşi 10 milioane de euro.

Reprezentanţii Skanska au confirmat negocierile, în timp ce Băneasa Investments nu a comentat informaţiile.

Zona Barbu Văcărescu - Floreasca - Pi­pera este de câţiva ani cea mai activă din Capi­ta­lă din punct de vedere imobiliar, aici fiind con­struite mai multe clădiri de birouri, iar anul viitor este programată finalizarea mallului Promenada.

O altă tranzacţie recentă din zonă, necon­fir­mată deocamdată oficial, este cea prin care aus­triecii de la Porsche Immobilien cedează show­room-ul Porsche Aviaţiei omului de afa­ceri elen Ioannis Papalekas, care inten­ţio­nează de asemenea să dezvolte un proiect de birouri pe acel lot.

Skanska este un gigant cu afaceri de peste 14 mld. euro, aflat la primul proiect pe piaţa locală.

cristi.moga@zf.ro

anelis.baciu@zf.ro

Terenul lui Popoviciu se află între Nusco Tower şi sediul Băncii Italo-Romena