Popoviciu vinde pentru 10 mil. euro un teren suedezilor de la Skanska

Autor: Cristi Moga 01.11.2012

Compania Băneasa Investments, controlată de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte, milionarii care deţin şi proiectul Băneasa din nordul Capitalei, se află la un pas de vânzarea unui teren de 1,5 ha suedezilor de la Skanska, la un preţ de peste 10 mil. euro.

Popoviciu deţine un teren pe strada Gara Herăstrău, vizavi de turnul Sky Tower, cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi din ţară, şi ieri a obţinut în cadrul unei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce permite ridicarea unor clădiri cu o suprafaţă de 60.000 mp pe acel teren şi o înălţime de 70 de metri (15 etaje).

Potrivit informaţiilor din piaţa imobiliară, aprobarea PUZ-ului era una dintre condiţiile impuse de suedezi pentru achiziţia terenului pe care intenţionează să dezvolte un proiect de birouri.

"Skanska se află în prezent în procesul de achiziţie a unui teren în zona Floreasca - Barbu Văcărescu şi vom anunţa aceas­tă tranzacţie îndată ce va fi încheiată", a precizat pentru ZF Andreas Lindelof, preşedintele Skanska România.

Citiţi articolul integral pe wwwzfcorporate.ro