Consiliul Concurenţei investighează un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de servicii TV

Autor: Adrian Seceleanu 01.11.2012

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de retransmisie a programelor TV, potrivit informaţiilor dintr-un raport al autorităţii privind starea concurenţei din mai multe sectoare ale economiei.

"Precizăm că actualmente Consiliul Concurenţei derulează o investigaţie de concurenţă (un posibil abuz de poziţie dominantă) pe piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale. Pe cale de consecinţă, este posibil ca analiza datelor şi informaţiilor colectate de Consiliul Concurenţei să releve necesitatea redefinirii pieţei relevante atât în ceea ce priveşte piaţa produsului, cât şi în ceea ce priveşte piaţa geografică", potrivit raportului citat.

Documentul nu oferă detalii despre companiile investigate sau despre plângerile care au dus la declanşarea investigaţiei. Cei mai mari jucători de pe piaţa locală de servicii TV sunt RCS&RDS, Romtelecom, UPC şi Digital Cable Systems (AKTA).

"Primii trei operatori din piaţă, respectiv RCS&RDS, Romtelecom şi UPC, deţin o cotă de piaţă cumulată de peste 90% la nivel naţional", arată raportul Consiliului Concurenţei.