Operaţie laparoscopică 3D la Delta Hospital

Autor: Ziarul Financiar 01.11.2012

O echipa chirurgicală coordonată de medicul Cătălin Copăescu a realizat la spitalul privat Delta Hospital, pe 31 octombrie, o operaţie laparoscopică video 3D full HD. Intervenţia chirurgicală a fost transmisă în direct, în sistem 3D, către o echipă de medici chirurgi prezenţi la eveniment.

„Tehnologia 3D presupune introducerea în abdomenul pacientului  a unor camere video care permit vizualizarea tridimensională a organelor interne, crescând astfel acurateţea identificării şi tratării organului bolnav. Imaginea preluată de către camerele video este proiectată pe ecrane 3D de înaltă definiţie, pe care medicii urmăresc întreaga intervenţie chirurgicală, cu ajutorul unor ochelari speciali”, se arată într-un comunicat al companiei.

În primele nouă luni din acest an Delta Hospital a înre­gistrat afaceri de 4 mil. euro, în creştere cu 30% comparativ cu primele nouă luni ale anului anterior. Compania spune că rezultatele sunt în linie cu estimările iniţiale.

Spitalul are o capaci­ta­te de 55 de paturi şi cuprin­de un bloc operator cu pa­tru săli de operaţie, terapie in­tensivă, un centru de di­ag­nostic şi tratament cu 24 de cabinete de specialitate. Clădirea în care func­ţio­nea­ză spitalul, cu o su­pra­fa­ţă de circa 10.000 de metri pă­traţi, a fost închiriată de la firma românească de con­strucţii Delta ACM, in­ves­tiţia în realizarea aces­teia fiind de 8 milioane de euro.